Lig je soms met jezelf overhoop? Of juist met anderen? Met klei, verf of wol kom je soms verder dan met 'er over praten'.

 

Beeldende Therapie

Beeldende therapie is een behandelvorm voor mensen van alle leeftijden, dus ook voor als je tussen de 13 en 18 jaar bent. Deze therapie zal je helpen wanneer je niet zo makkelijk praat. Of wanneer je juist wel gemakkelijk praat, maar niet goed weet wat je allemaal voelt en niet tot oplossingen van je problemen komt.

Er wordt gewerkt met allerlei beeldend materiaal, zoals klei, papier, krijt of verf. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om mee te doen. De oefeningen en activiteiten worden afgestemd op wat jij graag wilt veranderen of bereiken. Door het beeldend werk worden je problemen zichtbaar en voelbaar en daardoor bespreekbaar. Het gaat erom dat je iets over jezelf leert en jij je sterker gaat voelen.

In therapie gaan is een dappere stap. Het betekent dat je bereid bent om je problemen aan te pakken. Hiermee neem je jezelf serieus. In behandeling gaan betekent op een nieuwe manier naar jezelf kijken, in beweging komen en groeien.

Beeldende therapie jongeren

Doelen van de therapie kunnen zijn:

 • Emotieregulatie: zicht en grip krijgen op je emoties, je emoties op een passende manier uiten, je tevreden voelen.

 • Egoversterking: zelfvertrouwen vergroten, een realistisch zelfbeeld opbouwen, voor jezelf durven opkomen, meer eigenheid ontwikkelen, zicht krijgen op je mogelijkheden, wensen en grenzen.

 • Gedragsmatige problemen: leren concentreren, controle leren loslaten, leren omgaan met frustraties.

 • Conflicthantering: zicht krijgen op je eigen manier van omgaan met conflicten en leren conflicten op een passende manier aan te gaan.

 • Sociaal functioneren: contact opbouwen en onderhouden met leeftijdsgenoten, leren samenwerken, grenzen van anderen accepteren.

 • Rouwverwerking en traumabehandeling: niet meer beheerst worden door problemen in je verleden, maar het een plek geven en met deze herinnering verder kunnen leven.ben je al bekend met de verschillende manieren waarop we je kunnen helpen?

 • Beeldende therapie
  voor jongeren die liever aan hun problemen werken met klei en verf dan met woorden

 • Psychomotorische therapie
  voor jongeren die last hebben van faalangst, verlegenheid of boosheid